ОЧАКВАТ НИ „СРЕЩИ С ДОБРОТО“ В СЛИВЕН

Публикувано на: юни 9, 2013

ЕДНА ИНИЦИАТИВА НА ОБЩЕСТВЕН ДАРИТЕЛСКИ ФОНД СЛИВЕН ПОДКРЕПЕНА ОТ АРТ ЦЕНТЪР „СЕДЕМ” И ФОНДАЦИЯ „РАБОТИЛНИЦА ЗА ГРАЖДАНСКИ ИНИЦИАТИВИ”.

През последните две седмици на месец юни децата и младежите на Сливен имат възможността да показват творческите си заложби пред публика по един алтернативен начин.

 

Обществен дарителски фонд Сливен като организация в обществена полза, има основна функция да насърчава дарителството на частни лица и фирми като фактор за местно развитие. Фондът набира средства от местните дарители и ги преразпределя като грантове към граждански организации и неформални групи, работещи на местно ниво, или като стипендии за изявени таланти, като по този начин съдейства за подобряване на качеството на живот в общността.

Програма на събитията през тези две седмици е наситена с редица мероприятия като:

Театрална постановка „Чакалня“- камерен едноактен спектакъл за влакове, мечти, пътници, комедии и драми, шаблони и спрял часовник и „Автобусът беглец“-камерен едноактен спектакъл за едно пътешествие преминаващо през рамките на сивото ежедневие и водещо до примамливите детски мечти;

Изложба живопис на картини върху коприна- произведениясътворени с благотворителна цел от сливенски бизнесдами; Среща на младежи от доброволческите организации в града – Младежка банка при Обществен дарителски фонд Сливен, Ротаракт и Интеракт;

„Очи срещу зелената стена“ – късометражни филми. Малки етюди и случки, понякога неразбираеми, понякога без край, но гарантират обръщането на зрителя към себе си. Философия. Абстракция. Социалност с режисьор Владимир Белов и оператор: Петър Попов;

„Сливенски корени“- рецитал. Стихове за възрастни от утвърдени сливенски поети ще бъдат изречени от деца. Идеята и целта ще са отзвукът във вашите емоции, които ще прииждат като сливенския вятър, ще отшумяват в кристалният сливенски въздух и ще ни припомнят за здравите сливенски корени;

„Цветно Лято“– песни за лятото, морето и добродетелите с музикален ръководител Деница Генадиева;

Графити под звуците на китара; „Легендите на Сливен оживяват“ – Пресъздаване на предавани от уста на уста истории от актьорите Вяра Начева и Росен Узунов ще оживеят в комиксите на младежите от града; „Театрални мечти“ – микс от два театрални спектакъла, късометражни филми, песни и танци ;

На 28 юни вечерта ще бъде тържественно закрита излажбата живопис и връчване на Благодарствени писма на благодеятелите на Обществен дарителски фонд Сливен през първото полугодие на годината.

В посредния ден на инициативата 29 юни /събота/ предстои Скоростно изкачване на скалния феномен Халката – едно мероприятие в което са поканени всички желаещи граждани, представители на спортни клубове в града под Сините камъни, и най вече любителите на туризма и разходките в планината.

С всички тези свои инициативи Обществен дарителски фонд Сливен желае да популяризира своята дейност сред обществото и гражданите на Сливен.

Така Фонда доказва с проявите си, че реализира дейността си по един прозрачен начин, както и че неговите цели са благородни с внимание към подрастващото поколение.

По този начин се утвърждава и доверието на дарителите към Фонда.  

ПРОГРАМАТА ПО ДНИ И ЧАСОВЕ – 13 дни на Доброто в Сливен

Ден първи – 15 юни/събота/ – от 19 часа на малката сцена при Арт Център Седем бе представен „Чакалня“ – камерен едноактен спектакъл за влакове, мечти, пътници, комедии и драми, шаблони и спрял часовник.

Ден втори – На 17 юни в галерия „Седем“ бе открита изложба живопис на картини върху коприна, сътворени с благотворителна цел от сливенски бизнесдами, а по-късно на малката сцена при Арт Център Седем бе представен „Автобусът беглец“- камерен едноактен спектакъл за едно пътешествие преминаващо през рамките на сивото ежедневие и водещо до примамливите детски мечти.

Ден трети – На 18 юни на малката сцена при Арт Център Седем се проведе среща на младежи от доброволческите организации в града – Младежка банка при Обществен дарителски фонд Сливен, Ротаракт и Интеракт.

Ден четвърти – На 19 юни от 19 часа на малката сцена при Арт Център Седем имаше представяне на „Очи срещу зелената стена“ – късометражни филми. Малки етюди и случки, понякога неразбираеми, понякога без край, но гарантират обръщането на зрителя към себе си. Философия. Абстракция. Социалност.

Ден пети – На 20 юни на малката сцена при Арт Център Седем се състоя рециталът „Сливенски корени“. Стихове за възрастни от утвърдени сливенски поети ще бъдат изречени от деца. Идеята и целта ще са отзвукът във вашите емоции, които ще прииждат като сливенския вятър, ще отшумяват в кристалният сливенски въздух и ще ни припомнят за здравите сливенски корени.

Шести ден – 21 юни/петък/

19:00 часа – Малка сцена при Арт Център Седем

„Цветно Лято“- песни за лятото, морето и добродетелите. 

Седми ден – 22 юни/събота/

10:00 часа – Дом за стари хора – Сливен

„Подай ръка” – доброволческа акция на младежи от Младежка банка Сливен и доброволци към ОДФ Сливен. Ще бъде боядисан входния портал и поставена табела на Дом за стари хора на бул. П.Хитов 115. 

Осми, девети и десети ден /24, 25, 26 юни/

14:00 часа – Площадката пред Галерия Седем

Графити под звуците на китара

18:30 часа – Малка сцена при Арт Център Седем

„Легендите на Сливен оживяват“ – Пресъздаване на предавани от уста на уста истории от актьорите Вяра Начева и Росен Узунов ще оживеят в комиксите на младежите от града. 

Единадесети ден – 27 юни –/четвъртък/

19:00 часа – Зала „Зора“

„Театрални мечти“-микс от два театрални спектакъла, късометражни филми, песни и танци. 

Дванадесети ден – 28 юни /петък/

18:30 часа – Галерия Седем

Закриване на изложба живопис и връчване на Благодарствени писма на благодеятелите на Обществен дарителски фонд Сливен през първото полугодие на годината. 

Тринадесети ден – 29 юни/събота/

10:00 часа – Долна лифтена станция

Скоростно изкачване на скалния феномен Халката.

Спортно мероприятие за любители на туризма и катеренето в планината.