ОДФ Сливен организира благотворителен базар на 17 ноември

Публикувано на: ноември 16, 2016

ОДФ Сливен организира благотворителен базар на 17 ноември

Обществен дарителски фонд Сливен подготвя нова благотворителна инициатива в подкрепа на деца в неравностойно положение и нужда от специални грижи. Тя ще се състои на 17 ноември от 19 часа в ресторант „Централ”, и има за цел да събере 1800 лева за оборудване на кабинет по кинезитерапия към Помощно училище „Власаки Шуманов” в Сливен.

В тази връзка от началото на месец ноември Фондапроведе няколко благотворителни акции под надслов „Рисувам и творя благотворително”. Първата беше в Помощното училище, където се проведе уъркшоп с водещ Виктория Новакова.По време на уьркшопа родители и учители от учебното заведение се включиха, като изработиха красиви пана. Също така в магазина на „Домейн Бойар” в Сливен се проведоханяколко акции за декупаж върху бутилки за вино. В галерия „Седем” жени и младежи от Сливен рисуваха благотворително върху коприна.

Всички картини, пана и бутилки за вино, изработени по време на акциите „Рисувам и творя благотворително”, ще бъдат представени на благотворителния базар на 17 ноември. Организаторите са предвидили и томбола за участниците. Кувертът за участие е 20 лева.

Инициативата за събиране на средства за оборудване на кабинет по кинезитерапия в Помощното училище в Сливен се реализира по проект на Фонда с наименование Обществен дарителски фонд Сливен и Глобален фонд за общностни фондации – доверени партньори за дарителски каузи и проекти. Като част от проекта е създаването на нов благотворителен фонд за финансиране на малки проекти насочени към подпомагане на социално слаби и уязвими граждани; деца и младежи в риск; интеграция на маргинализираните групи; талантливи деца, ученици и млади хора; възрастни и бездомни хора в нужда. Фонда ще работи чрез дарителската платформа Общността.com.

Екипа на Обществен дарителски фонд Сливен благодари на всички, които даряват и подкрепят инициативите му за децата и младежите в неравностойно положение, както и на ГлобаленФонд за Общностни Фондации (GFCF) за изключителната подкрепа и помощ. 

 Всеки който желае да се включи в благотворителния базар за децата от Помщното уччилище е добре дошъл на 17 ноември от 19 часа в ресторант „Централ”.

Екип на Обществен дарителски фонд Сливен