Ориентиране по улици със славни имена в кв.“Ново село“

Публикувано на: октомври 21, 2020

Сдружение „Войводите на Сливен“ и Спортен клуб по ориентиране „Сини камъни“ отново Ви канят на невероятно и забавно приключение! В него могат да участват деца на възраст до 14 години, заедно с придружител.

На 25 октомври на крепост Туида ще се проведе открита тренировка по ориентиране, която е подходяща за деца на възраст над 12 години и възрастни. Сборният пункт е в 10 ч. пред входа на крепостта.

След това ще се проведе състезанието „Ориентиране в славното сливенско минало“. Организаторите са подготвили маршрут в квартал „Ново село“ и карта, по която участниците трябва да открият емблематични сгради и улици със славни имена. В състезанието могат да се включат деца на възраст до 14 години, заедно с придружител. Награди ще има за всички!

Състезанието „Ориентиране в славното сливенско минало“ е третата надпревара по проект „Улици със славни имена“. Първото състезание се проведе на 19 август под името „Откриватели на сливенски тайни“. В него участваха 25 деца със своите родители, а във второто състезание със същото име, което се проведе на 1 октомври – 20 деца и родители. Всички те се справиха отлично с разчитането на картата и намирането на популярни сгради в центъра на града.

Състезанията за бързина и точно ориентиране са пилотният етап на проекта „Улици със славни имена“ на сдружение „Войводите на Сливен“. Проектът е финансиран по Дарителски кръг „За по-добро бъдеще на Сливен“ на ОДФ-Сливен. Дарителски кръг на ОДФ-Сливен се реализира, благодарение на помощта на фондация “Работилница за граждански инициативи” по програма “Развитие на обществените фондации в България”, с финансовата подкрепа на фондация „Америка за България”.