Още талантливи сливенски деца във фестивала „Сливенски вятър“ 2020

Публикувано на: юли 30, 2020

Както вече съобщихме, над 300 деца от детски градини в Сливен се включиха в петото издание на театралния фестивал „Сливенски вятър“. Общо 23 групови и индивидуални изпълнения участваха в театралната надпревара с тема „Приказно лято“. Изявиха се групи от детските градини „Божур“, „Зорница“, „Здравец“, „Мак“, „Теменуга“, „Елица“, „Детски рай“, а ДГ „Синчец“ участва с всичките си групи. Във фестивала се включи и детска театрална група от ОУ „Св.Паисий Хилендарски“-с.Сотиря. 

 

Заради извънредните условия, всички участници изпратиха видеа на своите изпълнения, които бяха публикувани на страницата на фестивала във Фейсбук – Детски фестивал за театър „Сливенски вятър“ 2020. До момента различните детски изяви са гледани над 6000 пъти. Художествен съвет в състав: Красимира Абраамян – председател, и Василена Маринова и Мая Койчева – членове, оценява всяка постановка и ще отличи най-добрите театрални групи, костюми и декори, песни и танци, оригинално поднасяне на приказки, както и актьорското майсторство на прекрасните сливенски деца. За всички участващи групи ще има грамоти и изненади.

Вече ви представихме голяма част от изявите на децата от детските градини, според броя гледания на видеата. Всяка изява е придружена с коментар от председателя на художествения съвет Красимира Абраамян. Днес продължаваме с останалите детски изяви. В петък ще публикуваме номинациите на художествения съвет. 

 

ДГ „Синчец“

група „Пинокио“ (рък.: Д. Коджаманова, М. Стоянова)

113 гледания

„Представянето на групата от децата, облечени строго официално в бяло и черно, създава усещането, че се намираме на много важно събитие. Те казват стихове, пеят песнички, а когато започват песента за първи клас… се вижда, че мечтаят да станат в първи клас.“

 

116 гледания

„Сливи за смет“ е битова приказка, която децата пресъздават по свой си детски начин. Облечени в народни носии, с венчета, те носят смет за сливи – и ние разбираме поуката от приказката.“

 

1 а група „Веселите врабчета“ (рък.: Я. Колчева, М. Марекова)

16 гледания

„Малките врабченца ни показаха кой върти вятърната мелница, но заваля дъжд… Появи се едно голямо усмихнато слънчице и врабчето реши да отиде на море. Там имало табела „Забранено за врабчета!“, но това не важи за смелите врабци. Браво, морето и вас чака!“

 

Индивидуално изпълнение на Ния Стоянова от група „Мечо Пух“

154 гледания

„Поздравления за участието на Ния Стоянова.“

 

ДГ „Синчец“

група „Звездички“ (рък.: И. Топчиева)

51 гледания Това са най-ритмичните танцуващи участници! И малки, и големи се справят добре с топкането на крачето и с мърдането на опашката на катеричката. Тази дискотека в гората има страхотен финал – прегръдката! Поздравления, танцуващи звездички!

 

До момента различните изяви са гледани над 6 100 пъти.

 

……………………

Детски фестивал за театър „Сливенски вятър” се осъществява с подкрепата на фондация „Обществен дарителски фонд-Сливен”, Община Сливен, фондация „Работилница за граждански инициативи” и фондация „Чарлз Стюарт Мот”.