„Откриватели на сливенски тайни“ стартира на 19 август

Публикувано на: август 18, 2020

Сдружение „Войводите на Сливен“ и Спортен клуб по ориентиране „Сини камъни“ организират състезание, в което могат да участват деца до 14 години, заедно с техните родители, баби и дядовци, братя и сестри. С помощта на карта всички те трябва да открият популярни и емблематични сгради, които се намират в центъра на Сливен. Всички участници ще получат указания преди старта на състезанието. Награди ще има за всички!

 „Откриватели на сливенски тайни“ започва на 19 август 2020 г. от 18 часа до Стария бряст.

Всички деца ще получат карта „Приятел на Сливен“, с която могат безплатно да посетят 12 културно-исторически забележителности в града и да получат печати за картата си. Така децата ще се включат в кампанията на община Сливен „Стани приятел на Сливен“ и ще научат повече за славното минало на родния град. А на Димитровден ще получат специални награди.

Състезанието за бързина и точно ориентиране „Откриватели на сливенски тайни“ е пилотният етап на проекта „Улици със славни имена“ на сдружение „Войводите на Сливен“. До празника на Сливен са предвидени още няколко етапа. Проектът е финансиран по Дарителски кръг „За по-добро бъдеще на Сливен“ на ОДФ-Сливен. Дарителски кръг на ОДФ-Сливен се реализира, благодарение на помощта на фондация “Работилница за граждански инициативи” по програма “Развитие на обществените фондации в България”, с финансовата подкрепа на фондация „Америка за България”.