„Плетен театър“ гостува на първокласници

Публикувано на: октомври 20, 2020

 

Продължава изпълнението на проекта „Плетен театър „Приказки с поука“ на НЧ „Дружба-1993“-Сливен. Този път театърът гостува на децата от 1 „б“ клас на ОУ „Димитър Петров“ с учители Антонина Петрова и Марияна Железчева. Изработените по проекта плетени кукли оживяха в ръцете на малчуганите и станаха част от забавно театрално представление.

Проектът „Плетен театър „Приказки с поука“ е на НЧ „Дружба-1993“. Той ще обхване 160 деца на възраст от 5 до 10 години, както и техните учители и родители. Целта му е децата да се научат на толерантност към различните, на здравословен начин на живот, на солидарност и др. По проекта ще бъдат изплетени различни кукли-петрушки и декори, а децата сами ще измислят сценарии за своите постановки, свързани със здравословното хранене, сами ще режисират постановките си. Предвидени са 4 различни театрални пиеси с 12 представления и последващи дискусии с родителите.

 

Дарителски кръг на ОДФ-Сливен стана възможен, благодарение на помощта на фондация “Работилница за граждански инициативи” по програма “Развитие на обществените фондации в България”, с финансовата подкрепа на фондация „Америка за България”.