Плетен театър разказа приказката „Дядо вади ряпа“

Публикувано на: август 26, 2020

Продължава проектът „Плетен театър „Приказки с поука“. Екипът по проекта посети НЧ „Светлина-1928“ в с.Самуилово. Гости на събитието бяха малчугани от селото, които с интерес изгледаха приказката „Дядо вади ряпа“, и научиха, че винаги трябва да си помагат. След това, с помощта на плетените кукли, направени по проекта, измислиха свое театрално представление и много се забавляваха.

Проектът „Плетен театър „Приказки с поука“ е на НЧ „Дружба-1993“-Сливен. Той обхваща 160 деца на възраст от 5 до 10 години, както и техните учители и родители. Целта му е децата да се научат на толерантност към различните, на здравословен начин на живот, на солидарност и др. По проекта ще бъдат изплетени различни кукли-петрушки и декори, а децата сами ще измислят сценарии за своите постановки, свързани със здравословното хранене, сами ще режисират постановките си. Предвидени са 4 различни театрални пиеси с 12 представления и последващи дискусии с родителите.

 

Дарителски кръг на ОДФ-Сливен стана възможен, благодарение на помощта на фондация “Работилница за граждански инициативи” по програма “Развитие на обществените фондации в България”, с финансовата подкрепа на фондация „Америка за България”.