Плетен театър в с.Гавраилово

Публикувано на: септември 17, 2020

 

Продължава изпълнението на проекта „Плетен театър „Приказки с поука“. Екипът по проекта гостува на децата от с. Гавраилово. Заниманието се проведе в НЧ „Слънце-1928“. С помощта на изработените по проекта плетени кукли, участниците от ДТК „Здравец“ представиха интересен куклен театър, и много се забавляваха. Публиката дълго аплодира театралното изпълнение на малките актьори. След кукленото забавление, децата обсъдиха и поуките от приказката, която пресъздадоха.

Проектът „Плетен театър „Приказки с поука“ е на НЧ „Дружба-1993“-Сливен. Той обхваща 160 деца на възраст от 5 до 10 години, както и техните учители и родители. Целта му е децата да се научат на толерантност към различните, на здравословен начин на живот, на солидарност и др. По проекта ще бъдат изплетени различни кукли-петрушки и декори, а децата сами ще измислят сценарии за своите постановки, свързани със здравословното хранене, сами ще режисират постановките си. Предвидени са 4 различни театрални пиеси с 12 представления и последващи дискусии с родителите.

 

Дарителски кръг на ОДФ-Сливен стана възможен, благодарение на помощта на фондация “Работилница за граждански инициативи” по програма “Развитие на обществените фондации в България”, с финансовата подкрепа на фондация „Америка за България”.