Плетен театър в СУ „К.Константинов“

Публикувано на: октомври 13, 2020

Продължава изпълнението на проекта „Плетен театър: Приказки с поука“. Плетените кукли оживяха в ръцете на второкласниците от СУ „Константин Константинов“. С много желание и интерес малките ученици от 2 „д“ клас на СУ „Константин Константинов“ се включиха в малък куклен театър. Децата направиха две куклени изяви пред съучениците си – „Дядо и ряпа“ и „Житената питка“. Докато една част от малчуганите бяха актьори, останалите бяха техни зрители. А след това размениха роли. Класната стая се изпълни с много смях и положителни емоции.

Проектът „Плетен театър „Приказки с поука“ е на НЧ „Дружба-1993“. Той ще обхване 160 деца на възраст от 5 до 10 години, както и техните учители и родители. Целта му е децата да се научат на толерантност към различните, на здравословен начин на живот, на солидарност и др. По проекта ще бъдат изплетени различни кукли-петрушки и декори, а децата сами ще измислят сценарии за своите постановки, свързани със здравословното хранене, сами ще режисират постановките си. Предвидени са 4 различни театрални пиеси с 12 представления и последващи дискусии с родителите.

 

Дарителски кръг на ОДФ-Сливен стана възможен, благодарение на помощта на фондация “Работилница за граждански инициативи” по програма “Развитие на обществените фондации в България”, с финансовата подкрепа на фондация „Америка за България”.