Поетична среща на чаша вино

Публикувано на: юли 13, 2017

Поетична среща на чаша вино

Снощи Арт-център „Седем” събра поети и почитатели на поезията на сладка раздумка и чаша вино. Поетичната среща бе част от програмата „Творческо лято 2017” на фондация „Обществен дарителски фонд-Сливен”.

Свои творби представиха Кети Бозукова, Милена Радева, Евгени Шарков, Валентина Димитрова и Валерия Тодорова.

Публиката се наслади на богатата палитра от емоции, преплетени в красивите стихове, които разказаха за любовта и раздялата, за миналото и спомените на душата, за страха, за времето и самотата, за добрите думи и онези, които нараняват, за пречупените през поетичната душа светове на Йовков и Дебелянов, за Ной и бирата, за шоколадовия октомври, за глината…

Красиви стихове, излезли от красивите души на своите създатели, разнопосочни мисли, огнени желания, прокудени страсти, разбити мечти, житейски победи, шарени емоции, весели словесни закачки – цялата тази Вселена от чувства завладя неусетно всеки един от публиката.

Във връзка със 180-годишнината от рождението на Васил Левски, поетесата Валентина Димитрова прочете свое стихотворение, посветено на Апостола на свободата. По време на срещата бяха прочетени и стихотворения на млади сливенски поети, включени в книжката „Моят Левски е…”, която ще излезе следващата седмица и е по проект на Младежка банка-Сливен.

В края на поетичната вечер се роди идеята поетите да се събират всеки месец в Арт-център „Седем” и да представят пред почитателите на словото своите творби.

Програмата „Творческо лято 2017” е част от основната програма на фондация „Обществен дарителски фонд-Сливен”, която осъществява дейността си с подкрепата на фондация „Работилница за граждански инициативи” и фондация „Чарлз Стюарт Мот”.