ПРЕДЛОЖИ И ОЖИВИ СВОЯ ГРАД! КАК? ЧРЕЗ НАЦИОНАЛНАТА КАМПАНИЯ „МЯСТО В СЪРЦЕТО“

Публикувано на: ноември 14, 2013

 ПРЕДЛОЖИ И ОЖИВИ СВОЯ ГРАД!

КАК?

Отговорът е — националната кампания на Фондация „Работилница за граждански инициативи“ — Място в сърцето

14 месеца

427 дни

12 града в България

1 Място в сърцето

Повече от месец след старта на националната кампания „Място в сърцето“, организирана от Фондация „Работилница за граждански инициативи“, предложенията от 12 града участници в иницативата са вече 34. Обществени сгради, места за срещи и културни локации, паркове и символни паметници, ще се състезават, за да получат своето достойно място в сърцето на всеки от нас.

До този момент са получени предложения за емблематични паметници като Статуята на богинята на лова Дияна – символ на град Ямол. Паметникът „Самарско знаме“, над Стара Загора, емблематичният паметник Почивка край Варна, както и предложения за различни постройки, които поради една или друга причина са се превърнали в символи за отделните градове – Старата къща на „Александровска“ 26 в Бургас или пък Старата музикална гимназия в Русе и Драматичен театър – Пловдив.

В досега направените номинации преобладават паркове, градини и местата за отдих – парк „Лаута“ в град Пловдив, парка „Бочиново“ край Благоевград, парка „Аязмото“ в Стара Загораи Фонтана „Кълбото” на главната улица в Сливен.

Стремежът към облагородяване на пространствата за почивка и зелените площи присъства във всеки град. Това е и една от основните цели на кампанията – местната общност да се сдобие с приветливи детски площадки, обновени зоопаркове и красиви градини за разходка. Затова и основната идея на кампанията е да направи така, че важни за всеки гражданин места да върнат старата си слава и красота.

Ако сте любопитни за броя или конкретните предложения за даден град, можете да разгледате списъка на досега получените идеи:

1. Бургас

         Регионална библиотека „П. К. Яворов“

2. Благоевград

3. Варна

4. Габрово

5. Кърджали

6. Плевен

7. Русе

8. Пловдив

9. София                        

10. Сливен         

11. Ямбол

12. Стара Загора

До края на първия етап – информационен, остават 14 дни, а предложения могат да се изпращат до края на януари, 2014 година на:www.myastovsarceto.bg

Очакваме вашите номинации! Оживете градът, в който живеете!