Куклени герои подпомагат безопасното движение по пътя

Публикувано на: февруари 26, 2020

На 26 февруари в СУ „Константин Константинов“ се проведе тематично занимание, свързано с пътната безопасност. Интригуващото събитие бе водено от Василена Маринова.

Любознателни второкласници и третокласници с интерес изгледаха авторския спектакъл на Василена Маринова „Приказка за зебрата и коткофарите“. В представлението имаше и музика, и стихчета, и много забава.

 

Децата се проявиха като прекрасни зрители, а след това се включиха активно в обсъждането на постановката. Малчуганите бяха впечатлени от случката и куклените герои, разпознаха чудноватите думички от представлението и споделиха любимите си герои.

Момичетата бяха възхитени от котката Кипра, която е на червения светофар. Хареса им това, че тя се загубва в покупки в мола, че е красива и нежна.

Някои от момчетата предпочетоха образа на щурото коте Тряс-Пряс, което се загубва, докато помага на роднините си от улицата. Обичащият храната Пух, който управлява зеления светофар, също беше споменат като любим и харесван персонаж. Предпочитани бяха и зебрата Предпазливка с ценните й съвети, Митко като чуден помощник на беззащитните, поспаливото куче Чарли. Децата не забравиха да отбележат като свои фаворити и колоритните образи на Папагалчо и Калинка.

 

Получи се ползотворна беседа, в която малките се впуснаха с интерес и любопитство. Заедно с Василена Маринова те обсъдиха най-ключовите правила за движение, темата за доброто, помощта и приятелството, заложени в кукления театър.

Накрая всички заедно произнесоха едно от запомнящите се стихчета в представлението, свързано със закопчаването на колана.

Заниманията са част от основната програма на фондация „Обществен дарителски фонд-Сливен”. Фондът осъществява своята дейност с подкрепата на фондация „Работилница за граждански инициативи”, с финансовата подкрепа на фондация „Чарлз Стюарт Мот”.