Представиха „Лечебен буквар“ пред второкласници

Публикувано на: октомври 5, 2020

 Един от букварите на „Цар Билкар“ – „Лечебен буквар“, беше представен и пред ученици от 2 „д“ клас на СУ „Константин Константинов“. Децата с интерес се запознаха с информацията.

Най-забавни за тях бяха имената на някои билки – бабини зъби, динка, паричка и други. Второкласниците научиха нови неща за билките и се разнообразиха с това занимание. Атрактивните имена на билките ги накараха да се усмихнат и по-лесно да запомнят новата информация. Какво по-хубаво от това да научим нещо ново и да си подарим приятни емоции?

Проект „Букварите на цар Билкар“ е на „Фондация за развитие на регион Сливен“ и е финансиран по Дарителски кръг „За по-добро бъдеще на Сливен“ на ОДФ-Сливен. Той е продължение на „Приключения за природолюбители“, изпълнен през 2019 г. по Дарителски кръг „За по-доброто бъдеще на Сливен“. Чрез оригинални и интересни дигитални помагала (буквари) децата ще научат повече за всички видове растения. Техните ползи и история. 20 дигитални помагала с интересни уроци „Цар Билкар“ ще помагат за предвидените срещи в различни училища. Проектът включва и различни интересни състезания, игри, викторини, арт-работилници и др. По проекта ще бъдат обучени над 500 деца от 2-4 клас и 20 учители.

 

Дарителски кръг на ОДФ-Сливен стана възможен, благодарение на помощта на фондация “Работилница за граждански инициативи” по програма “Развитие на обществените фондации в България”, с финансовата подкрепа на фондация „Америка за България”.