Предстои Дарителски кръг „За по-доброто бъдеще на Сливен 2018”

Публикувано на: декември 4, 2018

Във връзка с 5 декември – международен ден на дарителството, „Обществен дарителски фонд-Сливен” организира Дарителски кръг „За по-доброто бъдеще на Сливен 2018“. Той ще се проведе на 5 декември 2018 г., в зала „Май” на община Сливен, от 18 часа. Присъстващите дарители ще могат да чуят презентациите на различните проекти и да задават въпроси към организациите, които ще ги изпълняват.

Официални гости на Дарителския кръг ще бъдат Моника Писанкънева, мениджър Филантропия към Фондация „Работилница за граждански инициативи”, и Стоян Марков, зам.-кмет „Икономическо развитие” в община Сливен.

Проектите, които ще бъдат представени на Дарителски кръг „За по-доброто бъдеще на Сливен 2018”, са:

1. „Превенция на агресията и насилието сред подрастващите” на Сдружение „Център за социално партньорство”;

2. „Опит за история на град Сливен” на д-р Симеон Табаков – том 1, на Сдружение „Войводите на Сливен”;

3. „Вкусни пътешествия из Сливенския край” на НЧ „Пробуда-1938” – с.Панаретовци;

4. „Приключения за природолюбители” на „Фондация за развитие на регион Сливен”;

5. „Цветен кът за сливенци” на фондация „Добродетел”;

6. „Социално кафе „Мило сърце” на фондация „Милосърдие”;

7. „По стъпките на Йовков в Жеравна” на фондация „Крайница”.

Дарителският кръг е мястото, където се срещат Дарители и Надарени. По време на неговите сесии местни неправителствени организации и клубове, работещи в сферата на образованието, културата, изкуството и др., представят пред дарители своите иновативни, образователни, социални и културни проекти.

Дарителският кръг, като метод за набиране на средства, е вдъхновен от опита на Финансиращата мрежа във Великобритания /The Funding Network, UK/. У нас моделът е пренесен от Фондация „Работилница за граждански инициативи”, която през 2012 г. стана лицензиран партньор на TFN, UK.