ПРЕДСТОИ КОЛОЕЗДАЧЕН И ПЕШЕХОДЕН ПОХОД ДО “СВЕТЕЩИЯ КРЪСТ”

Публикувано на: септември 6, 2013

На 14 септември  2013 г. – Кръстовден /събота/, от 10:00 ч. в началото на пътя водещ към „Кръста”/откъм м. Абланово, Бармук баир/ ще бъде даден старта на колоездачен и пешеходен поход до “Светещия кръст”. Походът е поредното от поредицата събития организирани от Обществен дарителски фонд Сливен с цел, събиране на средства и популяризиране на Фонда.

Имаме удоволствието да поканим да участват всички любители на велотуризма, екстремните спортове и природата в това първо по рода си мероприятие в региона.

Целта на проявата е да се популяризира дейността на фонда за събиране на средства във връзка с даване на стипендии за таланливи деца и младежи, както и предоставяне на малки грантове за проекти на територията на град Сливен. Създаване на условия за развитие на масовият туризъм и екстремни спортове сред жителите на град Сливен.

Право на участие в надпреварата имат всички физически здрави лица на възраст над 13 години. Всички регистрирали се за участие ще бъдат разделени в четири възрастови групи съответно мъже / жени, както следва:
•    от пети до осми клас
•    от девети до дванадесети клас
•    над 12 клас
•    третата възраст
Участниците ще бъдат разделени на велосипедисти и туристи. Така разделени в съответните групи всички ще стартират от началото на пътя в м. Абланово /срещу чешмата/. Финала ще бъде на върха на Бармук баир до „Кръста”. Всички участници с велосипеди ще се движат по един и същ маршрут, предварително определен /по пътя/. За участниците пешеходци няма да има конкретно определен маршрут /могат да използват и туристически пътеки/. Победителите се определят на база постигнато време на изкачване. Стартовите групи стартират през 5 минути според времето на регистрация им.
Регистрацията за участие е от 08:30 до 09:45 ч. при съдиите на състезанието на старта – началото на пътя към „Кръста” откъм м. Абланово.
Всеки участник в надпреварата ще получи отличителна значка/стикер/ „Обществен дарителски фонд Сливен”. За класираните на  първите три места от всяка група са предвидени медали /индивидуално/ и купи /за участници отборно/. Всички останали състезатели ще получат грамоти за участието си. Ще бъдат наградени и най-младия и най-възрастния участник.
Награждаването се извършва след слизането от върха на Бармук баир – на „Старта”, след приключване на състезанието. За всички участници е осигурена минерална вода.
В края на събитието представители на отборът по планинско и екстремно колоездене ще направи демонстративно спускане. Ще бъде обявен и приемът на документи за годишните стипендии на Обществен дарителски фонд Сливен.

 Партньори на събитието са: ТД «Сините камъни» и клубовете към него, ДПП «Сините камъни», Спасителна служба към БЧК, СК по Триатлон „Красимир Костов“, „Champion Racing Team”, Колоездачен клуб „Сините камъни“ и Фондация «Работилница за граждански инициативи».
За контакти и допълнителна информация:
инж. Стоян Марков – изпълнителен директор на Фонда, Тел. +359 889 199 119,
ел. поща : stoyan.markoff@gmail.com