„Приказно лято“ с Четириушака и вещиците

Публикувано на: юли 21, 2020

Дали съществува свят на вещери и вещици?! Е, само като чуеш чудните приказки и ти се струва, че може да съществуват всякакви приказни места и герои. Това преживяха и участниците в „Приказно лято“.

В начало Василена Маринова прочете пред тях интересната история на вещиците и вещерите, които омагьосали хората да изчезнат. Така децата получиха информация, че добродушното човече с четири уши – Четириушакът, може да им помогне, ако успеят да го открият. Той е единственият им помощник, защото само той може да чуе и да разбере злите заклинания на вещерството – „Таз презлина голяма, не ще я развалите, няма! Караконджули, кокали, змии и зли слуги, жив е, който хората унищожи!“.

След като с интерес изслушаха тази история, децата имаха задача да открият лошите слуги, за да могат да развалят злокобното заклинание. Намирайки всякакви създания с коварни намерения, търсачите на съкровища откриваха и разгадаваха различни шифри и кодове, които им подсказваха местата на скритите животни и вещерски нокти. Всяко дете събра различен брой злодеи и заедно с Четириушака развалиха злата магия. Накрая децата получиха парчета от пъзела, според броя намерени съкровища, и заедно подредиха два вещерски пъзела. Със забава и загадки завърши поредното занимание, а прекрасните ни участници очакват още приключенски дни!

Инициативата „Приказно лято 2020“ е по основната програма на фондация „Обществен дарителски фонд-Сливен“. Фондът осъществява своята дейност с подкрепата на фондация „Работилница за граждански инициативи”, с финансовата подкрепа на фондация „Чарлз Стюарт Мот“.