“Приказно лято“ с Пипи Дългото чорапче

Публикувано на: юли 10, 2020

Инициативата „Приказно лято“ продължи със забавни занимания, свързани с едно прекрасно, свободолюбиво и лудо момиченце – Пипи Дългото чорапче. Малките приключенци се потопиха в забавния свят на силното момиченце, като прочетоха нейно писмо. Чудното писмо имаше доста грешки, които децата бързо поправиха и написаха отговор, който поставиха в пликове, адресирани до Пипилота.

Модератор на заниманието бе Василена Маринова, която влезе в ролята на Пипи. Докосването до света на момиченцето с плитки и шарени чорапи продължи с прочитане на откъсче от книгата, свързано с пресмятането – „уморението“. Децата изтеглиха и по един от най-запомнящите се цитати на Пипи и искрено се забавляваха с тях. Освен това ги очакваше голяма изненада – съкровища в чудни чорапи. Децата трябваше да дават отговори на различни въпроси и загадки, за да получат скритата изненада от цветните чорапчета.

В края на заниманието малчуганите признаха, че е прекрасно дори за един ден да се позабавляват така, както го прави най-известното дете – ПИПИ! И препоръчаха на своите връстници да прочетат книжката за Пипи през ваканцията, за да се забавляват и те с чудните лудории на момиченцето с рижите плитки.

Инициативата „Приказно лято 2020“ е по основната програма на фондация „Обществен дарителски фонд-Сливен“. Фондът осъществява своята дейност с подкрепата на фондация „Работилница за граждански инициативи”, с финансовата подкрепа на фондация „Чарлз Стюарт Мот“.