Приказно лято: Съкровището на Кълбото

Публикувано на: август 11, 2017

Летните занимания за деца „Приказно лято 2017”, организирани от фондация „Обществен дарителски фонд-Сливен”, продължиха и на 10 август. Темата бе „Съкровището на Кълбото”, а дневното занимание отново премина под формата на интересна и забавна игра.

В началото на деня децата бяха разделени на два отбора – краставички и доматчета. Първата им задача беше да изтеглят карта, за да разберат към кой отбор принадлежат. А след това трябваше да разкажат любима приказка и да потърсят скритите части на една малка история. Така получиха всички парчетаот своите карти.

Двата отбора разбраха къде е мястото на съкровището и сглобиха картите си. На Кълбото на съкровищата получиха първото си предизвикателство, изпълниха го и получиха следващите напътствия. Децата имитираха животни, отгатваха гатанки, римички, загадки, отговаряха на забавни въпроси. Търсеха съкровищата едно по едно и на различни места намираха скрити„чудовища”:малки духчета, паяци, скорпиончета, богомолки, тарантули, стоножки и други.

По-късно през деня, в малката зала на Арт-център „Седем”, заниманието продължи с четене на няколко страшни историйки на изгасено осветление. А за финал на страшния ден за децата бе организирано мини парти, на което бяха почерпени с с вампирски коктейл с очи от грозде, кокали с вкус на гризини, потопени в кървавочервена лютеница.

Летните занимания „Приказно лято 2017” се провеждат до края на август. В тях участват деца на възраст 1-4 клас.