„Приключения за природолюбители” в ОУ „Панайот Хитов”

Публикувано на: юни 24, 2019


Продължава изпълнението на проекта „Приключения за природолюбители”, реализиран от „Фондация за развитие на регион Сливен”. Проектът е финансиран по Дарителски кръг „За по-добро бъдеще на Сливен 2018”, на фондация „Обществен дарителски фонд-Сливен”.

Проектът има за цел да повиши екологичната образованост на децата, да направи връзката им с природата по-силна, да им даде опит, свързан с грижите за природата, както и познания за различните видове дървета, птици, растения, насекоми и др. на територията на Сливен и ПП „Сините камъни”. По проекта са предвидени интересни лекции в различна среда, съобразена с възрастта и познанията на децата, издаване на помагало с приключения и любопитни факти и др.

Над 140 деца вече се включиха в различните дейности по проекта. На 21 юни лекторът Красимир Цуцов проведе занимание със 7 клас от ОУ „Панайот Хитов”. Децата много се забавляваха, докато участваха в различните игри: „Мравки събирачи”, „Гъсеница”, Мравешка верига”, „Стоножка”, „Нахрани орлето”, „Прилеп и бръмбар” и др. Като част от заниманието учениците трябваше да определят приблизителната възраст и височина на дървета в двора.

Изпълнението на проекта продължава.

Дарителски кръг на ОДФ-Сливен е възможен, благодарение на помощта на фондация “Работилница за граждански инициативи” по програма “Развитие на обществените фондации в България”, с финансовата подкрепа на фондация „Америка за България”.