Продължава проектът „Улици със славни имена“

Публикувано на: октомври 28, 2020

Продължава изпълнението на проекта „Улици със славни имена“. Директорът на ОУ „Св.Св.Кирил и Методий“ Николай Ботушаров получи от Николай Бъчваров, председател на сдружение „Войводите на Сливен“, комплект от информационни табла, които включват участък с улиците на квартала и съпътстващи табла с патроните на някои от улиците. Освен портретите на личностите със славни имена, таблата съдържат информация за важните дати от живота им и за приноса им към славното минало на града.

Освен в училището, пано със същата информация бе дарено и на НЧ „Отец Паисий-1936“. Таблата ще бъдат поставени на видни места, за да могат любознателните жители на квартала да научат историята на патрона на своята улица.

Проектът „Улици със славни имена“ е на сдружение „Войводите на Сливен“. Той е финансиран по Дарителски кръг „За по-добро бъдеще на Сливен“ на ОДФ-Сливен. Дарителски кръг на ОДФ-Сливен се реализира, благодарение на помощта на фондация “Работилница за граждански инициативи” по програма “Развитие на обществените фондации в България”, с финансовата подкрепа на фондация „Америка за България”.