Програма Младежки фестивал за театър „Сливенски вятър“

Публикувано на: март 27, 2018

    

Скъпи приятели на младежкото театрално изкуство, в оставащите три дни на Третия младежки фестивал за театър „Сливенски вятър“ можете да се насладите на няколко  интересни постановки.
Във вторник, 27 март, в 17 ч. Хаджиданчови къщи ще отворят гостоприемно врати за рецитала със стихове на български поети, който ще бъде представен от ученици от ПХГ „Дамян Дамянов“, с ръководител Вангел Апостолов.
Фестивалната програма за 28 март, сряда, предлага три постановки. В 13 часа в Хаджиданчови къщи започва „Приказка за калпаците“ на театралната трупа при СУ „Константин Константинов“ с ръководител Диляна Димитрова. В 17 часа на сцената на зала „Сливен“ ще бъде представена постановката „Хитрецът и царската дъщеря“ на детската театрална трупа с ръководител Вяра Начева. От 19 часа в Хаджиданчови къщи започва „Свекърва“ на театралната трупа при НЧ „Просвета“ – с.Глушник, с ръководител Даниел Влахов.
Последната постановка в програмата на тазгодишния фестивал е „Яворов и аз“ на младежка театрална трупа с ръководител Вяра Начева. Началото на постановката е в 18 часа на 29 март в зала „Сливен“. В 19,30 ч. в зала „Сливен“ започва гала-вечерта на фестивала, по време на която ще бъдат връчени наградите на Третия МФТ „Сливенски вятър“.