Разумни деца и… разумни опаковки

Публикувано на: септември 9, 2020

Дейностите по проекта „Разумните опаковки“ на фондация „Орлица“ продължават. В началото на септември екипът по проекта гостува на децата от група „Буратино“ в ДГ „Теменуга“.

Малчуганите с огромно желание и интерес се заеха със задачата да превърнат хартиените цветчета и части от пластмасови сламки в красиви хавайски венци. Заедно с екипа обсъдиха вредата от употребата на пластмасови изделия, а в края на заниманието позираха за снимка с изработените от тях венци.

Проектът „Разумните опаковки“ е на фондация „Орлица“ и е финансиран по Дарителски кръг „За по-добро бъдеще на Сливен“ на ОДФ-Сливен. Той обхваща 300 деца на възраст от 5 до 10 години и техните родители. Основната цел на проекта е да акцентира върху вредата от ежедневното използване на пластмасови опаковки за еднократна употреба. Предвидени са лекции за намаляване употребата на пластмасови опаковки, прожекции на филми за замърсяването на околната среда с пластмаса, практически занимания за изработване на сувенири от употребявани пластмасови опаковки, изложби, изготвяне на информационни табла за детски градини и училища и др.

 

Дарителски кръг на ОДФ-Сливен стана възможен, благодарение на помощта на фондация “Работилница за граждански инициативи” по програма “Развитие на обществените фондации в България”, с финансовата подкрепа на фондация „Америка за България“