„С България в сърцето”

Публикувано на: март 26, 2018

С рецитала „С България в сърцето” децата от 3 „а” клас при НУ „Васил Левски” се включиха в Третия младежки фестивал за театър „Сливенски вятър” на 22 март. Третокласниците са част от клуб „Млади възрожденци” в Началното училище, а техен класен ръководител е Мария Господинова.Децата се изявиха на малката сцена на Арт-център „Седем” пред многобройна публика и членовете на журито Маргарита Маркова и Николина Велчева.

Рециталът започна с химна на Република България. След това децата представиха стихотворенията „Хаджи Димитър”, „Хайдути”, „Опълченците на Шипка” и „Обичам” на Калина Малина, както и песните „Вятър ечи, Балкан стене”, „Стани, стани, юнак балкански”, „Тих бял Дунав”, песента, посветена на Стария бряст „Дърво на любовта”, както и песен за Сливен. В края на рецитала третокласниците се заклеха, че винаги ще пазят България в сърцето си.

Председателят на фондация „Обществен дарителски фонд-Сливен” Дора Куршумова връчи на класния ръководител Мария Господинова грамота за участие във фестивала, а всяко дете получи книжката „Моят Левски е…”, с послание от своя учител.