„С китари по Коледа 9”

Публикувано на: декември 27, 2019

В навечерието на коледните празници млади китаристи от Сливен поздравиха своите почитатели с красива музика. На 21 декември в Арт-център „Седем” се проведе традиционният концерт „С китари по Коледа 9” на Училището по китара с ръководител Найден Дойнов.

Талантливите китаристи показаха пред публиката постиженията си през годината. В програмата бяха включени индивидуални и ансамблови изпълнения от различни музикални стилове като класика, блус, джаз, рок, испанска и латиноамериканска музика и др.

В първата част на концерта се изявиха най-малките китаристи на Училището. С изпълненията си се отличиха Станислав Василев, Никола Пенков, Климент Иванов и Ема Пламенова. От малко по-големите китаристи заслужени овации събраха изпълненията на Ейдриан Йорданов и Даниел Николаев. Изпълненията на големите китаристи също бяха на високо ниво. Отлично се представиха Владимир Вълков, Виктор Вълков, Александър Турсонлийски, Слави Вълков,   Димитър Гагашев и Петър Балулов.

 

Коледният концерт бе съвместна изява на Училището по китара с ръководител Найден Дойнов и фондация „Обществен дарителски фонд-Сливен” и бе част от програмата на ОДФ в подкрепа на талантливи деца.

Фондация „Обществен дарителски фонд-Сливен” осъществява своята дейност с подкрепата на фондация „Работилница за граждански инициативи”, с финансовата подкрепа на фондация „Чарлз Стюарт Мот”.