С РЕКОРД ПРИКЛЮЧИ ТРЕТОТО СКОРОСТНО ИЗКАЧВАНЕ НА ПРИРОДЕН ФЕНОМЕН „ХАЛКАТА” 2015

Публикувано на: юли 5, 2015

С РЕКОРД ПРИКЛЮЧИ ТРЕТОТО СКОРОСТНО ИЗКАЧВАНЕ

НА ПРИРОДЕН ФЕНОМЕН „ХАЛКАТА” 2015

На 4 юли 2015 г./събота/, от 10:00 ч. до 12:00 ч. се състоя третото поредно скоростно изкачване до „Халката”. Изкачването е част от поредицата събития организирани от Обществен дарителски фонд Сливен под наслов „Срещи с доброто”, и в подкрепа каузата на Фонда за обновяването на параклиса „Свети Мина” в град Сливен..

По време на събитието по маршрута преминаха повече от 120 любители на спорта, туризма и природата. Общо 33-ма участника на възраст от 10 до 55 години изпробваха своите сили за най-бързо изкачване до Халката. Маршрутът от старта до финала е с разстояние приблизително от 1000 м. , като сборната денивилация на маршрута е от 163 метра.

Най-бърз участник в надпреварата стана представителя на СКО Сините камъни – Веселин Василев, който измина разстоянието за 6 мин. и 16 секунди, което за тригодишната история на надпреварата е рекорд. Награда за най- млад участник в събитието получи 5 годишната Симона Телалева, а за най-възрастен за трета поредна година наградата получи Димка Бурлакова от Клуба на Туристи ветерани.

Първите трима участници по групи в надпреварата, които дадоха най-добри времена бяха отличени с медали и грамоти от Фонда, както и с награди от ДПП „Сините камъни“. Всички останали получиха грамоти за участие в събитието.

Повече за събитието в снимки може да видите като посетите страниците в интернет и фейсбук на Фонда:http://www.fund-sliven.org