Съботни работилници: Куклички за пръстчета

Публикувано на: ноември 13, 2017

Съботните работилници в Арт-център „Седем” продължават. На 11 ноември там се проведоха три работилници за деца на възраст от 5 до 7 години.

В първите две работилници, озаглавени „Семейство”, малчуганите изработиха сами различни табелки за врати. Децата използваха картон, от който изрязаха табелките, а после ги оцветиха с флумастери и написаха името си и „Не ни безпокойте!”. Вторият вид табелки за врата бяха с формата на дракон. Върху зелен картон децата залепиха гръбни люспи от жълта хартия и очи, а след това поставиха надпис: „Това е стаята на…”.

По време на третата работилница „Куклички за пръстчета” малките палавници изработиха оригинални кукли за театър от картон и хартия, готови за бъдещо театрално представление.

В галерия „Седем” и тази събота продължи майсторският клас „Сезони”, воден от Йордана Кунчева”, в който участват деца на възраст между 7 и 14 години. Малките художници рисуваха есенни пейзажи, вдъхновени от най-големите световни художници.

Съботните занимания са част от основната програма за месеца на фондация „Обществен дарителски фонд-Сливен”. Дейността на фонда се осъществява с подкрепата на фондация „Работилница за граждански инициативи“ и фондация „Чарлз Стюарт Мот“.