Съкровищата на Етнографския комплекс Хаджиданчови къщи

Публикувано на: октомври 12, 2016
         21 октомври от 17 часа е моментът, от който ще започне надпреварата за откриване на съкровищата на Етнографския комплекс Хаджиданчови къщи.

Два отбора от деца на възраст от 8 до 13 години ще премерят знанията, бързината и съобразителността си в приключението. Картата на двувековната  хаджиданчова къща ще бъде верен ориентир за скривалищата на частите от съкровището. Само дето самата карта е …..на парчета, които ще бъдат предоставени само срещу верен отговор на въпрос, свързан с историята на Сливен. След като всеки от отборите сглоби своята карта за скрито имане, ще трябва по най-бързия начин да се отправи към съкровената мисия. Играчите ще открият на отбелязаните на картата места парченца от пъзела, който щом бъде цялостно сглобен ще представлява крайната цел – ключ за съкровището. Самите пъзели ще бъдат свързани с историята на етнографския комплекс.
След като участниците в надпреварата бъдат оценени за знанията си във връзка със символите на град Сливен, на база на комплексна оценка ще бъде излъчен отбора победител.