СКОРОСТНО ИЗКАЧВАНЕ НА ПРИРОДЕН ФЕНОМЕН „ХАЛКАТА” 2015

Публикувано на: юли 3, 2015

ПОКАНА

СКОРОСТНО ИЗКАЧВАНЕ

НА ПРИРОДЕН ФЕНОМЕН „ХАЛКАТА” 2015

УВАЖАЕМИ ПРИЯТЕЛИ И ЛЮБИТЕЛИ НА ПЛАНИНАТА!

На 4 юли 2015 г./събота/, от 10:00 ч. в началото на пешеходен маршрут водещ към природен феномен „Халката”/долна лифтена станция/ ще бъде даден старт на третото скоростно изкачване до „Халката”. Изкачването е част от поредицата събития организирани от Обществен дарителски фонд Сливен под наслов „Срещи с доброто”, и ще подкрепи каузата на Фонда за обновяването на параклиса „Свети Мина” в град Сливен..

За участие се канят всички любители на спорта, туризма и природата.

Целта на проявата е да се популяризира също, и дейността на фонда за събиране на средства във връзка с даване на стипендии за талантливи деца и младежи, както и предоставяне на малки грантове за проекти на територията на град Сливен. Създаване на условия за развитие на масовият туризъм сред гражданите на град Сливен.

Право на участие имат всички физически здрави лица на възраст над 13 години(може и по-малки деца с придружители). Всички регистрирали се за участие ще бъдат разделени в четири възрастови групи съответно, както следва:

  • от пети до осми клас
  • от девети до дванадесети клас
  • над 12 клас
  • третата възраст

Участниците разделени в съответните групи стартират от долна лифтена станция и финишират на „Халката”. Всички се движат по един и същ маршрут, предварително определен. Победителите се определят на база постигнато време на изкачване. Стартовите групи стартират през 10-15 минути. Първите качили се състезатели слизат до долна лифтена станция по друг маршрут /така че да не пречат на участниците в изкачването/.

Регистрацията за участие е от 08:30 до 09:45 ч. при съдиите на състезанието на старта.

Всички участници в надпреварата ще получат отлечителни стикери за участие с надпис „Обществен дарителски фонд Сливен”. За първите трима участници по групи в надпреварата са предвидени медали /индивидуално/ за най-бързия участник. Всички останали участници ще получат грамоти за участие в надпреварата, а за най-добро групово участие ще бъде връчена и торта „Халката“. Ще бъдат наградени най-младия и най-възрастен участници.

Награждаването се извършва на долна лифтена станция, след приключване на състезанието. За всички участници е осигурена минерална вода.

 Партньори на събитието са: ТД «Сините камъни» и клубовете към него, ДПП «Сините камъни», Спасителна служба към БЧК, Община Сливен,  и Фондация «Работилница за граждански инициативи».

Събраните средства по време на инициативата „Срещи с Доброто” ще подкрепят кампанията на Фонда за набиране на средства за обновяването на параклиса „Св. Мина” в квартал „Ново село”.

Как на-лесно може да станете дарител и да подкрепите каузите на Фонда:

МОЖЕТЕ ДА ДАРИТЕ ИНДИВИДУАЛНО ИЛИ ГРУПОВО ПО:

 

БАНКОВА СМЕТКА НА ОБЩЕСТВЕН ДАРИТЕЛСКИ ФОНД СЛИВЕН

Банка : ТОКУДА БАНК АД – клон Сливен

BIC: CREXBGSF,

IBAN: BG80CREX92601051837401

Основание: За параклиса Свети Мина, Сливен

Повече за кампанията, и организираните събития може да прочетете като посетите страниците в интернет:

Национална кампания «Място в сърцето»: http://www.myastovsarceto.bg

Обществен дарителски фонд Сливен:  http://www.fund-sliven.org

 

За контакти и допълнителна информация:

инж. Стоян Марков – изпълнителен директор, Тел. +359 889 199 119

Дора Куршумова – председател на УС, Тел. +359 889 615 617

ОЧАКВАМЕ ВИ!

ЕКИП НА

ОБЩЕСТВЕН ДАРИТЕЛСКИ ФОНД СЛИВЕН