СКОРОСТНО ИЗКАЧВАНЕ НА ПРИРОДЕН ФЕНОМЕН „ХАЛКАТА”

Публикувано на: юни 27, 2013

На 29 юни 2013 г./събота/, от 10:00 ч. в началото на пешеходен маршрут водещ към природен феномен „Халката”/долна лифтена станция/ ще бъде даден старт на скоростно изкачване до „Халката”. Изкачването е последното от поредицата събития организирани от Обществен дарителски фонд Сливен под наслов „Срещи с доброто”.
За участие се канят всички любители на туризма и природата.
Целта на проявата е да се популяризира дейността на фонда за събиране на средства във връзка с даване на стипендии за таланливи деца и младежи, както и предоставяне на малки грантове за проекти на територията на град Сливен. Създаване на условия за развитие на масовият туризъм сред гражданите на град Сливен.
Право на участие имат всички физически здрави лица на възраст над 13 години. Всички регистрирали се за участие ще бъдат разделени в три възрастови групи съответно мъже/ жени, както следва:
-от пети до осми клас
-от девети до дванадесети клас
-над 12 клас
-третата възраст
Участниците разделени в съответните групи стартират от долна лифтена станция и финишират на „Халката”. Всички се движат по един и същ маршрут, предварително определен. Победителите се определят на база постигнато време на изкачване. Стартовите групи стартират през 15 минути. Първите качили се състезатели слизат до долна лифтена станция по друг маршрут /така че да не пречат на участниците в изкачването/.
Регистрацията за участие е от 08:30 до 09:45 ч. при съдиите на състезанието на старта.
Всички участници в надпреварата ще получат отлечителни значки/стикери/ „Обществен дарителски фонд Сливен”. За първите трима участници по групи в надпреварата са предвидени медали /индивидуално/ и купи /отборно/ за класирането. Всички останали участници ще получат грамоти за участие в надпреварата. Ще бъдат наградени и най-младия и най-възрастен участник.
Награждаването се извършва на долна лифтена станция, след приключване на състезанието. За всички участници е осигурена минерална вода.
 Партньори на събитието бяха ТД «Сините камъни» и клубовете към него, ДПП «Сините камъни», Спасителна служба към БЧК, Община Сливен,  и Фондация «Работилница за граждански инициативи».