СКОРОСТНОТО ИЗКАЧВАНЕ „ХАЛКАТА” 2014

Публикувано на: юли 6, 2014

СКОРОСТНОТО ИЗКАЧВАНЕ „ХАЛКАТА” 2014

На 29 юни 2014 г./неделя/, от 10:00 ч. се състоя втория по рода си старт за скоростно изкачване до природния феномен „Халката”в месността Карандила в Сливенския балкан. Участие в надпреварата взеха 69 любители на планината на възраст между 6 и 87 години. Сред участниците се откроиха състезатели от Клуб по ориентиране „Сините камъни”, Клубовете по скално катерене и ветераните към ТД” Сините камъни”, както и много индивидуални участници.

Победител във второто скоростно изкачване на природния феномен Халката с време 9 мин. и 30 сек. е 17 годишния Радослав Георгиев от град Сливен. Същия тренира футбол, и е ученик в 5 СОУ „П.К. Яворов” в град Сливен. Победилят получи специалната купа на изкачването подготвена от организаторите. Много близко до победителя с време под 5 сек. остана миналогодишния победител Красен Колев.

Отличени бяха най-малкия и най-възрастен участник в изкачването на Халката. Това бяха 6- годишния Денис Новаков, и 79- годишната Димка Бурлакова.

Победителите класирали се на първите три места са следните:

Първа възрастова група – младежи до 14 години, – Мирослав Куртев, Илиян Росенов и Радостин Димитров .

Първа възрастова група – девойки до 14 години, – Кристияна Кънева, Деница Пенева и Цветана Илиева.

Във втора възрастова група – младежи до 18 години, първо място със 10 мин. 20 сек.(много близко до победителя) се класира Веселин Едрев (17 годишен), ученик в Хуманитарна гимназия „Д.Дамянов” –град Сливен.

Трета възрастова група – мъже над 18 години, Красен Колев, Филип Хараламбов и Димитър Фърчанов

Трета възрастова група – жени над 18 години, най –добро време даде Елена Гвоздейкова.

Всички участници в надпреварата получиха грамоти, а класиралите се на първите три места и медали. Снимки от събитието могат да бъдат видяни на интернет страниците на Фонда.

Най-добре представили се като отборно участие в надреварата бяха членовете от клуба по ориентиране СКД „Сините камъни”, които получиха и специалната награда(торта „Халката”) на ръководството на Обществен дарителски фонд Сливен.

Наградите бяха връчени от Стоян Марков – изпълнителен директор на Фонда.

Събитието би било невъзможно, без подкрепата на партньорите в лицето на: ТД «Сините камъни» и клубовете към него, ДПП «Сините камъни», Спасителна служба към БЧК  и Фондация «Работилница за граждански инициативи».

Изкачването беше последното от поредицата събития организирани от Обществен дарителски фонд Сливен под наслов „Срещи с доброто”, и ще подкрепи националната кампания „Място в сърцето” – за параклиса „Свети Мина” в град Сливен. Основната цел на Фонда е събиране на средства  за стипендии за таланливи деца и младежи, както и предоставяне на средства за малки проекти на територията на град Сливен. Срещите с доброто продължават…

Всички участници и организатори си пожелахме това изкачване да стане традиционно и с национално значение.

Снимки от събитието могат да бъдат видяни във ФБ страниците на Фонда: https://www.facebook.com/odf.sliven

С  Уважение,

Екип на Обществен дарителски фонд Сливен