Сливенски пейзажи и музика в проекта „Завръщане в миналото“

Публикувано на: август 31, 2020

 Проектът „Завръщане в миналото“ на фондация „Добродетел“ продължи с интересно събитие, обединило красотата на родния Сливен и прекрасна музика. На 27 август вечерта пред галерия „Седем“ се проведе инициативата „Две следи“. Публиката се наслади на изложбата с живописни картини на Сливен, излезли изпод ръцете на известни сливенски художници, и на концерта на талантливата изпълнителка Мария Караиванова. Красивият глас на Мария озвучи горещата лятна вечер, а звуците на китарата й направиха събитието още по-вълнуващо. Публиката толкова хареса изпълненията й, че няколко пъти я извика на бис.

 Мария Караиванова свири на китара от около 6 години, на пиано – от 4 години, пее от дете. Приета е да учи в Пловдив в АМТИИ с поп и джаз китара. Участвала е в малко конкурси, но въпреки това всеки път печели награди. Четири поредни години печели награди от „Преглед на младия талант“ в читалище „Заря“ – Хасково, а миналата година печели първа награда по пеене в нейната възрастова група на Международната музикална академия „Нота по нота“. Участвала е в много групи, с които са имали много концерти, както в Сливен, така и извън града. Жанровете, в които главно свири, са поп, рок, метъл, реге.

Проектът „Завръщане в миналото“ е на фондация „Добродетел“ и е финансиран по Дарителски кръг „За по-добро бъдеще на Сливен“ на ОДФ-Сливен. Целта на проекта е чрез фото и художествени изложби, част от които съчетани с рецитали със стихове, четения на откъси от книги за Сливен и концерти, да се акцентира върху нашия прекрасен град и неговото архитектурно минало, както и върху сливенските творци, поети и писатели, художници, музиканти и фотографи.

 

Дарителски кръг на ОДФ-Сливен стана възможен, благодарение на помощта на фондация “Работилница за граждански инициативи” по програма “Развитие на обществените фондации в България”, с финансовата подкрепа на фондация „Америка за България”.