Стартира проектът „Плетен театър“

Публикувано на: юли 13, 2020

Стартира проектът „Плетен театър: Приказки с поука“, на НЧ „Дружба-1993“-Сливен. По него вече бяха изплетени различни по големина кукли-петрушки. С някои от тях бе отправено предизвикателство към децата да сътворят свои приказни истории с поука, с помощта на новите си плетени приятели.

Така, сред природата, заниманието започна с много усмивки и веселие. Освен плетените кукли на животни, малките палавници включиха в своя театър и плетени чудовища, измислиха сами приказка с поука и се забавляваха много.

Част от изплетените кукли на животни вече повече от седмица „живеят“ в ДГ „Детски рай“. Децата от детската градина също творят върху своята приказка, за която скоро ще научим повече.

Проектът „Плетен театър „Приказки с поука“ е на НЧ „Дружба-1993“. Той ще обхване 160 деца на възраст от 5 до 10 години, както и техните учители и родители. Целта му е децата да се научат на толерантност към различните, на здравословен начин на живот, на солидарност и др. По проекта ще бъдат изплетени различни кукли-петрушки и декори, а децата сами ще измислят сценарии за своите постановки, свързани със здравословното хранене, сами ще режисират постановките си. Предвидени са 4 различни театрални пиеси с 12 представления и последващи дискусии с родителите.

Дарителски кръг на ОДФ-Сливен стана възможен, благодарение на помощта на фондация “Работилница за граждански инициативи” по програма “Развитие на обществените фондации в България”, с финансовата подкрепа на фондация „Америка за България”.