Творческа работилница в група „Мечо Пух“

Публикувано на: октомври 29, 2020

Творческа работилница за деца по проект „Разумните опаковки“ се проведе в група „Мечо пух“ в Детска градина „Синчец“. Децата дадоха воля на въображението си и оцветиха с шарени флумастери кутийки от леска. Докато се забавляваха, научиха как, използвайки подобни изделия, вместо пластмасови, могат да помогнат на природата да оцелее.

Проектът „Разумните опаковки“ е на фондация „Орлица“ и е финансиран по Дарителски кръг „За по-добро бъдеще на Сливен“ на ОДФ-Сливен. Той обхваща 300 деца на възраст от 5 до 10 години и техните родители. Основната цел на проекта е да акцентира върху вредата от ежедневното използване на пластмасови опаковки за еднократна употреба. Предвидени са лекции за намаляване употребата на пластмасови опаковки, прожекции на филми за замърсяването на околната среда с пластмаса, практически занимания за изработване на сувенири от употребявани пластмасови опаковки, изложби, изготвяне на информационни табла за детски градини и училища и др.

Дарителски кръг на ОДФ-Сливен стана възможен, благодарение на помощта на фондация “Работилница за граждански инициативи” по програма “Развитие на обществените фондации в България”, с финансовата подкрепа на фондация „Америка за България”.