Творчески работилници в ДГ „Детски рай“

Публикувано на: август 24, 2020

 Творчески работилници за деца по проект „Разумните опаковки“ се проведоха в групи „Незабравки“ и „Детелинки“ в ДГ „Детски рай“. В тях се включиха над 30 деца.

 От шарени парченца от сламки и други пластмасови елементи малчуганите изработиха цветни гирлянди и гривнички. Докато се забавляваха, децата научиха и важни неща за намаляване употребата на пластмасови изделия.

 Проектът „Разумните опаковки“ е на фондация „Орлица“ и е финансиран по Дарителски кръг „За по-добро бъдеще на Сливен“ на ОДФ-Сливен. Той обхваща 300 деца на възраст от 5 до 10 години и техните родители. Основната цел на проекта е да акцентира върху вредата от ежедневното използване на пластмасови опаковки за еднократна употреба. Предвидени са лекции за намаляване употребата на пластмасови опаковки, прожекции на филми за замърсяването на околната среда с пластмаса, практически занимания за изработване на сувенири от употребявани пластмасови опаковки, изложби, изготвяне на информационни табла за детски градини и училища и др.

 Дарителски кръг на ОДФ-Сливен стана възможен, благодарение на помощта на фондация “Работилница за граждански инициативи” по програма “Развитие на обществените фондации в България”, с финансовата подкрепа на фондация „Америка за България