Цветна изложба зарадва сливенци

Публикувано на: октомври 13, 2020

 

Чудна изложба изненада минувачите на централния площад в Сливен на 12 октомври. Осем сливенски художници /Антон Иванов, Веселин Дамянов, Габриела Стефанова, Димитър Кавръков, Дора Куршумова, Кунчо Кунчев, Пеньо Иванов и Петър Кайраков/ бяха решили да усмихнат гражданите и гостите на града чрез едно своеобразно „Завръщане в миналото“. От платната надничаха реални и фантастични градски красоти, които добавиха още усмивки в златния есенен ден. В картините бе оживяла част от миналото на града – старите сливенски къщи, старинните монети, входът на градската градина, позабравените детски игри, натюрморти от минали години и др.

Мнозина от минувачите споделиха, че едва ли биха могли да видят творбите на закрито и с радост биха приветствали повече подобни визуални хубости в откритите градски пространства на родния Сливен. Да се надяваме да се случат наистина.

Изложба с показаните творби ще бъде открита в галерия „Седем“ на 15 октомври в 15 часа. Картините ще се продават с благотворителна цел – събраните средства ще се използват за творчески проекти на сливенските художници.

Изложбата-живопис на фондация „Добродетел“ е част от проекта „Завръщане в миналото“, в рамките на организирания от Фондация „Обществен дарителски фонд – Сливен“ Дарителски кръг „За по-добро бъдеще на Сливен 2020“. Инициативата се реализира благодарение на помощта на фондация „Работилница за граждански инициативи“ по програма „Развитие на обществените фондации в България“, с финансовата подкрепа на фондация „Америка за България“.