Цветна среда за деца с увреждания

Публикувано на: август 3, 2017

Приключи проектът „Цветна среда за деца с увреждания” на фондация „Крайница”, финансиран по Дарителски кръг на фондация „Обществен дарителски фонд-Сливен”.

Целта на проекта бе да подобри средата на децата, посещаващи ДМСГ и Помощно училище „Власаки Шуманов“ в Сливен, и да създаде по-добра, по-цветна, по-весела среда за развитие на децата в неравностойно положение.

По проекта бе сформирана група младежи, които изработиха мотиви и възстановиха стар стенопис в Дома за медико-социални грижи.

Младият художник Димитър Михалев направи нови цветни пана по стените в коридорите на първия и втория етаж на Помощното училище. Сюжетите на паната бяха съгласувани с екипа на социалното заведение. А по стените се появиха цветни рисунки, направени с акрилни бои.

„Нарисувах сладоледи и зелено човече, исках те да радват децата в училището и да ги развеселяват, като ги видят, сподели Димитър. Измислих моделите, направих ги шарени. В допълнение под тях, в основата на стените изрисувах и цветни кръгове, които приличат на близалки, цветни дъги или облачета. Смятам, че на децата от училището цветните стени ще им харесат”.