В ГРАД СЛИВЕН СЕ ПРОВЕДЕ НАЙ-УСПЕШНИЯ ДАРИТЕЛСКИ КРЪГ ЗА ПОСЛЕДНИТЕ 3 ГОДИНИ

Публикувано на: ноември 11, 2015

На 10 ноември 2015 г. от 18 часа в зала Май на община Сливен се проведе втория за 2015 година Дарителски кръг „За по-доброто бъдеще на Сливен 2015“ организиран от Обществен дарителски фонд Сливен.
Обществен дарителски фонд Сливен организира платформата Дарителски кръг за трета поредна година в Сливен, като за първи път имаше възможността да направи два Дарителски кръга за една календарна година, като одобрените суми по проектите бяха подкрепени(удвоени) от Фондация работилница за граждански инициативи.
Тази чест до сега се дава само на 4 фонда от Габрово, Бургас, Стара Загора и Сливен, които през последните 3 години реализират най-големите дарителски кръгове в страната. Дарителски кръг „За по-доброто бъдеще на Сливен” за последните 3 години е финансирал 21 проекта на обща стойност над 100 000 лева.
Дарителския кръг е мястото където се срещат Дарители и Надарени. По време на неговите сесии местни неправителствени организации и клубове, работещи в сферата на образованието, културата, изкуството и гражданското участие ще представят пред дарители своите иновативни, социални и културни проекти. Присъстващите дарители ще имаха възможността да чуят презентациите и да задават въпроси към организациите, които ще изпълняват проектите.
Организаторите не очакваха в инициативата да се включат толкова много желаещи, а именно над 60 участника. Всеки желаещ да присъства бе добре дошъл.
По време на тази дарителска сесия дарители от Сливен и региона наддаваха и подкрепиха 5 проекта като общата събрана сума достигна 13 650 лева. Тази сума ще бъде удвоена от Фондация работилница за граждански инициативи и така общата сума на финансираните проекти е 27 300 лева.
Официален гост на Дарителския кръг беше Моника Писанкънева – мениджър Филантропия към Фондация „Работилница за граждански инициативи“, която беше и водещ на наддаването за проектите от участниците в кръга. Модератор на кръга бе Стоян Марков – изпълнителен директор на Обществен дарителски фонд Сливен.

Ето и събраните суми на подкрепените проекти и организации:
„Потомци на сливенските войводи“ на Фондация“Войводите на Сливен“ – 3850 лева
Младежки клуб „Заедно“ на Младежки клуб „Заедно“ – 2500 лева
„Игрите побеждават агресията“-2 на Сдужение Шарен свят – 1800 лева
Втори шанс за опаковките на Еко клуб „Ален мак“ – 3000 лева
Здрав дух в здраво тяло – сливенската планина като дар за живот на Гражданско сдружение „Аз обичам Синята планина“- 2500 лева

По време на събитието Обществен дарителски фонд Сливен предостави информация за крайните резултати от изпълнението на проектите, финансирани от Дарителски кръг „За по-доброто бъдеще на Сливен 2014“.

Като акцент това са проектите:
„Миналото на Сливен в кадри – цифровизиране на стари снимки и филми”на Фондация „Добри идеи , добри дела”
„Сръчността на българката“на НЧ „Дружба-1993“ Сливен
„Здавословното хранене – гаранция за дълголетие, сила и щастие“на Гражданско сдружение“Здраве и сила“
„Сливен Арт Фест” – среща на творци от различни поколениянаФондация“Добродетел“
„Сливен – преди и сега 2– продължението”на Сдружение „Център за социално партньорство”
„Магистрала към щастието“– годишен конкурс за най-добре оформена градина, тераса и междублоково пространство на Сдружение „Свети Георги Победоносец”
Като част от програмата беше представена новата Дарителска платформа на Обществен дарителски фонд Сливен – Общността.сом финасиранапроект на Обществен дарителски фонд – Сливен, финансиран по Програмата за подкрепа на НПО в България по финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2009-2014. Името на проекта е „Обществен дарителски фонд Сливен – доверен партньор на дарителски каузи и проекти”, и неговата цел е да повиши капацитета на ОДФ-Сливен за създаване на условия за по-голяма информираност и привличане на дарители, доброволци и партньори за дарителски каузи и проекти на територията на град Сливен и региона.
„Дарителски кръг” е инициативата вдъхновена от опита на Финансиращата мрежа във Великобритания (The Funding Network, UK), а Фондация „Работилница за граждански инициативи“ е организацията пренесла модела и подкрепяща развиването му на територията на цяла България.
Повече снимки вижте тук: https://www.facebook.com/odf.sliven

ДАРИТЕЛСКИ КРЪГ „ЗА ПО-ДОБРОТО БЪДЕЩЕ НА СЛИВЕН” 2015
Ако имате идея за проект!
Ние подкрепяме инициативните!
С нас може да реализирате своите идеи!
Заедно можем да променим ставащото около Вас!
www.fund-sliven.org

Екип
Обществен дарителски фонд Сливен