Вкусно завръщане към миналото

Публикувано на: юли 28, 2020

Продължава изпълнението на проекта „Завръщане в миналото“ на фондация „Добродетел“. Фотоизложба със снимки на гозби и стари занаяти, свързани с готварските умения на жените от Сливенския край, бе подредена в двора на галерия „Седем“. Малки и големи се насладиха на прекрасните фотографии, показващи вкусни сливенски ястия, както и сръчни майсторки, които месят, точат, подреждат богати трапези и т.н.

Почитателите на фотографското изкуство се почерпиха и с ненадминатите сливенски милинки, запазен кулинарен знак на Сливенския край.

Проектът „Завръщане в миналото“ е на фондация „Добродетел“ и е финансиран по Дарителски кръг „За по-добро бъдеще на Сливен“ на ОДФ-Сливен. Целта на проекта е чрез фото и художествени изложби, част от които съчетани с рецитали със стихове, четения на откъси от книги за Сливен и концерти, да се акцентира върху нашия прекрасен град и неговото архитектурно минало, както и върху сливенските творци, поети и писатели, художници, музиканти и фотографи.

 

Дарителски кръг на ОДФ-Сливен стана възможен, благодарение на помощта на фондация “Работилница за граждански инициативи” по програма “Развитие на обществените фондации в България”, с финансовата подкрепа на фондация „Америка за България”.