ВТОРИЯ ДАРИТЕЛСКИ КРЪГ „ЗА ПО-ДОБРОТО БЪДЕЩЕ НА СЛИВЕН” СЪБРА 12 400 ЛЕВА

Публикувано на: ноември 10, 2014

 За втора поредна година в град Сливен на 6 ноември 2014 г. в Зала Май на Общината се проведе Дарителски кръг „За по-доброто бъдеще на Сливен”. Организатор на срещата на дарителите и надарените, наречена   „Дарителски кръг”  беше Обществен дарителски фонд – Сливен, като инициативата е вдъхновена от опита на …

ВТОРИЯ ДАРИТЕЛСКИ КРЪГ „ЗА ПО-ДОБРОТО БЪДЕЩЕ НА СЛИВЕН” СЪБРА 12 400 ЛЕВА

 За втора поредна година в град Сливен на 6 ноември 2014 г. в Зала Май на Общината се проведе Дарителски кръг „За по-доброто бъдеще на Сливен”.

Организатор на срещата на дарителите и надарените, наречена   „Дарителски кръг”  беше Обществен дарителски фонд – Сливен, като инициативата е вдъхновена от опита на Финансиращата мрежа във Великобритания (The Funding Network, UK), а Фондация „Работилница за граждански инициативи“ е организацията пренесла модела и подкрепяща развиването му на територията на цяла България.

Дарителски кръг „За по-доброто бъдеще на Сливенобединява прогресивно мислещи хора, които имат интерес да даряват в подкрепа на граждански инициативи за позитивна социална промяна. Срещите на кръга дават възможност на дарителите да влязат в пряк контакт с организации и неформални групи от гражданското общество, които представят интересни идеи и каузи, свързани с подобряване на качеството на живот в общността.

В рамките на проведения местен Дарителски кръг в градът на Стоте войводи, индивидуални дарители, местен бизнес, институции и граждани обсъждаха 6 проектоидеи и каузи, за чието реализиране се се събраха дарения на обща стойност от 12 400 лева.

Водещите на Дарителския кръг бяха Моника Писанкънева – Мениджър „Развитие на филантропията“ във ФРГИ и Стоян Марков – изпълнителен директор на Обществен дарителски фонд Сливен по атрактивен начин успяха да увлекат участниците да подкрепят представените и защитени проекти. След събиране и прехвърляне на необходимия минимум от суми за отделните проекти беше обявено, че според правилата на кръга сумата събрана по време на дарителския кръг ще бъде удвоена от Фондация „Работилница за граждански инициативи“, и тя ще стане общо 24 800 лв. за всички проекти.

С общата сума от 24 800 лева ще бъдат финансирани следните 6 проекта:

„Миналото на Сливен в кадри – цифровизиране на стари снимки и филми”на Фондация „Добри идеи , добри дела” – обещани дарения в размер на750 лв., обща сума след удвояването – 3 500 лв.

„Сръчността на българката“ на НЧ „Дружба-1993“ Сливен– обещани дарения в размер на050 лв., обща сума след удвояването – 6 100 лв.

„Здавословното хранене – гаранция за дълголетие, сила и щастие“на Гражданско сдружение“Здраве и сила“– обещани дарения в размер на 1 600 лв., обща сума след удвояването – 3 200 лв.

„Сливен Арт Фест” – среща на творци от различни поколенияна Фондация“Добродетел“– обещани дарения в размер на 1 850 лв., обща сума след удвояването – 3 700 лв.

„Сливен – преди и сега 2 – продължението”на Сдружение „Център за социално партньорство” – обещани дарения в размер на 1 700 лв., обща сума след удвояването – 3 400 лв.

„Магистрала към щастието“ – годишен конкурс за най-добре оформена градина, тераса и междублоково пространство на Сдружение „Свети Георги Победоносец” – обещани дарения в размер на 2 450 лв., обща сума след удвояването – 4 900 лв.

Всички представени проекти събраха и дори надхвърлиха поставената им за цел сума за събиране.

Това благотворително събитие от поредицата Дарителски кръг „За по-доброто бъдеще на Сливенима за цел да утвърди филантропията като начин за образователно и социално развитие – отвъд рамките на хуманитарната помощ и традиционните образователни и социални дейности, финансирани от държавата и местната власт.

Още снимки от събитието може да разгледате като посетите нашата Фейсбук страниза тук: www.facebook.com/odf.sliven

 

ДАРИТЕЛСКИ КРЪГ

„ЗА ПО-ДОБРОТО БЪДЕЩЕ НА СЛИВЕН” 2014

Ако имате идея за проект!

Ние подкрепяме инициативните!

С нас може да реализирате своите идеи!

Заедно можем да променим ставащото около Вас!

www.fund-sliven.org