Второ състезание „Откриватели на сливенски тайни“ на 1 октомври

Публикувано на: септември 28, 2020

Сдружение „Войводите на Сливен“ и Спортен клуб по ориентиране „Сини камъни“ отново Ви канят на невероятно и забавно състезание! В него могат да участват деца до 14 години, заедно с техните родители, баби и дядовци, братя и сестри. С помощта на карта участниците трябва да открият популярни и емблематични сгради, които се намират в центъра на Сливен. Указания ще бъдат дадени преди старта на състезанието. Награди ще има за всички!

Очакваме ви на 1 октомври 2020 г. от 17,30 часа до Стария бряст. Забавлението е гарантирано!

В първото състезание, което се проведе на 19 август, участваха 25 деца със своите родители. Всички те се справиха отлично с разчитането на картата и намирането на сградите, посочени в нея.

Състезанията за бързина и точно ориентиране „Откриватели на сливенски тайни“ са пилотният етап на проекта „Улици със славни имена“ на сдружение „Войводите на Сливен“. До празника на Сливен са предвидени няколко етапа. Проектът е финансиран по Дарителски кръг „За по-добро бъдеще на Сливен“ на ОДФ-Сливен. Дарителски кръг на ОДФ-Сливен се реализира, благодарение на помощта на фондация “Работилница за граждански инициативи” по програма “Развитие на обществените фондации в България”, с финансовата подкрепа на фондация „Америка за България”.