Второкласници се включиха в творческа работилница

Публикувано на: октомври 13, 2020

На 9 октомври 2020 г. част от децата от втори А клас на СУ „П. К. Яворов“ се включиха в поредната творческа работилница по проект „Разумните опаковки“. Учениците, посещаващи ЦДО при госпожа Иванова, своеобразно се сбогуваха с пластмасовите опаковки за еднократна употреба, като ги превърнаха в симпатични Пластмасковци. Освен, че се забавляваха, малчуганите научиха за вредата от тоновете еднократни опаковки върху здравето на нашата Земя. Те обещаха, че ще се стараят да не ги използват повече. А може би следващия път, ще научат с какво могат да ги заменят.

Проектът „Разумните опаковки“ е на фондация „Орлица“ и е финансиран по Дарителски кръг „За по-добро бъдеще на Сливен“ на ОДФ-Сливен. Той обхваща 300 деца на възраст от 5 до 10 години и техните родители. Основната цел на проекта е да акцентира върху вредата от ежедневното използване на пластмасови опаковки за еднократна употреба. Предвидени са лекции за намаляване употребата на пластмасови опаковки, прожекции на филми за замърсяването на околната среда с пластмаса, практически занимания за изработване на сувенири от употребявани пластмасови опаковки, изложби, изготвяне на информационни табла за детски градини и училища и др.

 

Дарителски кръг на ОДФ-Сливен стана възможен, благодарение на помощта на фондация “Работилница за граждански инициативи” по програма “Развитие на обществените фондации в България”, с финансовата подкрепа на фондация „Америка за България”.