Забавлявай се и учи

Публикувано на: август 12, 2020

Съвместен проект на Фондация „Обществен дарителски фонд“ – Сливен и ДГ „Синчец“ направи скучните плочки от детската площадка атрактивни и поучителни.

В изпълнението на проекта се включиха доброволци от фонда и родители, каки и батковци на децата от група „Мечо Пух“. Върху плочките се появиха следи от щъркели и жаби, патета и лебеди, зайци и стъпващи на пръсти деца. Грейнаха ярки пеперуди в предизвикателна комбинация с едноцифрени числа. Върху тях малчуганите могат скачайки да преговорят поредността на едноцифрените числа.

Голямо ябълково дърво с номерирани плодове приканва знаещите пъргави деца да изпробват бързината на подскоците си и казвайки числата да съчетаят полезното с приятното.

Същата задача можеше да бъде постигната и с усмихнатия клоун, който освен че е облечен в номерирани дрехи и обувки, жонглира умело с номерирани топчета. Най-интересното в площадката е усмихнатата кирилица, като от всички букви надничат „подсказвачите“ – жабите от „ж“, щъркелът от „Щ“, зайчето от „з“ , а също така усмихната риба и озъбено хвърчило. Предизвикателството коронавирус направи така, че децата да прекарват на открито по-голямата част от времето на престоя си в детските заведения.

Инициативата е по основната програма на ОФД-Сливен. Фондът осъществява своята дейност с подкрепата на фондация „Работилница за граждански инициативи”, с финансовата подкрепа на фондация „Чарлз Стюарт Мот“.