Забавни състезания за малки и пораснали деца в „Училището за бабини занаяти“

Публикувано на: август 13, 2020

От 19 до 23 август в Жеравна ще се проведе инициативата „Училище за бабини занаяти“, организирана от ОДФ-Сливен. Заниманията ще се провеждат в Художествена галерия „Хр.Тодоров“.

 Програмата за петте дни е наситена с интересни състезания, представяния на книги, практически занимания и много веселие.

 За малчуганите са предвидени практически занимания, като оцветяване на сливенски носии, котленски килими, маскарадни костюми и престилки, изработване на кукли от лъжици или вълна, на помпони от вълна и на кукерски маски от картон и конци, украсяване на липова чинийка с божигробска щампа.

Заниманията за пораснали деца също са много интересни и забавни – състезания по плетене на пращови и пресукване, навиване на прежда, плетене на синджирче с пръсти, игри с прежда, украсяване на торба с щампа и др.

В „Училището за бабини занаяти“ ще се проведат и различни творчески работилници за предене, сноване, тъкане и др., ще бъдат представени различните занаяти, за децата са предвидени забавни и занимателни игри, търсене на съкровища, състезания, занимания за оцветяване и др. Училището е отворено за всеки на възраст от 4 до 104 години. В различните творчески работилници могат да участват до 6 души, а в детските групи – 10-12 деца. Записвания могат да се направят на телефони 0884 956469 и 0889 615617 до 18 август.

„Училище за бабини занаяти“ е по основната програма на ОФД-Сливен. Фондът осъществява своята дейност с подкрепата на фондация „Работилница за граждански инициативи”, с финансовата подкрепа на фондация „Чарлз Стюарт Мот“.