Занимание по пътна безопасност в група „Мечо Пух“ в ДГ „Синчец-2”

Публикувано на: септември 27, 2019

 

Ново тематично занимание, свързано с пътната безопасност, се проведе във 2 б група „Мечо Пух“, с ръководител Милена Бъчварова, в ДГ „Синчец-2”. По забавен начин лекторът Василена Маринова представи на децата основните правила за движение по пътищата.

В началото на заниманието малките палавници изгледаха куклената приказка за малката зебра, бялата пътечка и джуджетата Липованко и Борей, които заедно превръщат хаотичния свят на хората и автомобилите в подреден свят с правила за движение.

Практическото занимание бе особено забавно за децата. Момиченцата се превърнаха в майки с колички, които трябваше да следят цветовете на светофара, за да преминат безопасно през улицата. А момченцата влязоха в ролята на шофьори на автомобили, камиони и автобуси, и също трябваше да се съобразят със сигналите на светофара, докато „шофират“.

Част от децата си направиха сами пешеходни пътеки тип зебра, като оцветиха картонени подложки с моливи.

В края на заниманието всички малчугани получиха като подарък острилки с формата на различни автомобили.  

Заниманията са част от основната програма на фондация „Обществен дарителски фонд-Сливен”. Фондът осъществява своята дейност с подкрепата на фондация „Работилница за граждански инициативи”, с финансовата подкрепа на фондация „Чарлз Стюарт Мот”.