Заниманията по пътна безопасност в детски градини продължават

Публикувано на: октомври 19, 2019


Поредното тематично занимание, свързано с пътната безопасност, се проведе във 2 група „Буратино“, с ръководители Ивелина Караколева и Радостина Карастоянова, в ДГ „Теменуга”. Лектор отново бе Василена Маринова.

В началото на заниманието тя представи куклената приказка за малката зебра, бялата пътечка и вълшебниците Липованко и Борей, които заедно превръщат хаотичния свят на хората и автомобилите в подреден свят с правила за движение.

В практическото занимание децата бяха разделени на отбор „Момичета” и отбор „Момчета”. Момиченцата влязоха в ролята на майки с колички и трябваше да следят цветовете на светофара, за да преминат безопасно през улицата. А момченцата станаха шофьори на автомобили, камиони и автобуси, и също спазваха правилата за движение, докато „шофираха“ из стаята.

След това децата оцветиха с моливи пешеходни пътеки върху картонени подложки.

Заниманията са част от основната програма на фондация „Обществен дарителски фонд-Сливен”. Фондът осъществява своята дейност с подкрепата на фондация „Работилница за граждански инициативи”, с финансовата подкрепа на фондация „Чарлз Стюарт Мот”.