Започна конкурсът „Потомък на сливенски войвода”

Публикувано на: март 19, 2018

Само дни след края на кампанията „Хайдушки времена” бе обявен конкурсът „Потомък на сливенски войвода”. Той е свързан с фестивала „Потомци на сливенски войводи”, който ще се проведе в Сливен от 20 до 22 април.

Конкурсът е насочен към децата от предучилищна възраст и ученици от начален курс. Те могат да нарисуват рисунка, която да покаже тяхната представа за хайдушките чети, за славните войводи, за лютите битки с поробителите, за символите на Сливен, свързани с неговото славно историческо минало.

Готовите творби се предоставят в галерия „Седем“, която се намира на адрес: Сливен, ул. „Генерал Столипин“ 26, до 16 април. Рисунките трябва да бъдат с формат, не по-малък от А4, а на гърба им всеки участник трябва да запише трите си имена, години, име на детска градина или училище, адрес и телефонен номер на родител за обратна връзка.
За допълнителна информация: 044 411 832; 0888329967.

По време на фестивала „Потомци на сливенски войводи“ ще бъде подредена изложба с всички творби, а най-добрите малки художници ще получат награди.

Събитията са част от основната програма на фондация „Обществен дарителски фонд-Сливен”. Фондът осъществява своята дейност с подкрепата на фондация „Работилница за граждански инициативи”, с финансовата подкрепа на фондация „Чарлз Стюарт Мот”.