Започна „Приказно лято 2020“

Публикувано на: юли 4, 2020

На 2 юли се проведе първото занимание от инициативата „Приказно лято 2020“. В прохладна квартална градинка, която се превърна в арена за приключения, се състоя и първият за тази година лов на „съкровищата на лятото“. Мотото на заниманието бе „Прекрасните животни от цирка“. Въоръжени не с лопати, а с добро настроение, децата се забавляваха и научиха нови и интересни факти.

Всяко дете получи парче от пъзел и трябваше да изпълни определена задача, свързана с животните. Ребуси, кодове и въпроси бяха скрити сред тревата, спотайваха се зад цветята или висяха по дърветата. Развихри се и битка между отборите кой ще отговори на най-много въпроси. Някои от тях наистина поизпотиха малките откриватели. Накрая децата научиха повече и за естествените местообитания на екзотичните животни, след като подредиха заплетен пъзел, включващ животни от целия свят.

Поуморени, но заредени с нови знания, малчуганите с нетърпение очакват следващия епизод на Приказното лято.

Инициативата „Приказно лято 2020“ е по основната програма на фондация „Обществен дарителски фонд-Сливен“. Фондът осъществява своята дейност с подкрепата на фондация „Работилница за граждански инициативи”, с финансовата подкрепа на фондация „Чарлз Стюарт Мот“.