Заслужени награди за децата от ДГ „Синчец“

Публикувано на: септември 17, 2020

Екипът по проект „Разумните опаковки“ посети ДГ „Синчец“-Сливен и награди децата, които се включиха в проекта. Припомняме, че в детското заведение се проведе серия от творчески работилници, в които се включиха над 100 деца от всички групи. Малките палавници изработиха красиви гъсенички от шарени парченца от сламки и научиха важни неща за употребата на пластмасови изделия.

Екипът по проекта отличи с грамота всяка група, включила се в проекта, а всяко дете-участник получи красива значка.

Проектът „Разумните опаковки“ е на фондация „Орлица“ и е финансиран по Дарителски кръг „За по-добро бъдеще на Сливен“ на ОДФ-Сливен. Той обхваща 300 деца на възраст от 5 до 10 години и техните родители. Основната цел на проекта е да акцентира върху вредата от ежедневното използване на пластмасови опаковки за еднократна употреба. Предвидени са лекции за намаляване употребата на пластмасови опаковки, прожекции на филми за замърсяването на околната среда с пластмаса, практически занимания за изработване на сувенири от употребявани пластмасови опаковки, изложби, изготвяне на информационни табла за детски градини и училища и др.

 

Дарителски кръг на ОДФ-Сливен стана възможен, благодарение на помощта на фондация “Работилница за граждански инициативи” по програма “Развитие на обществените фондации в България”, с финансовата подкрепа на фондация „Америка за България”.