„Завръщане в миналото“ продължи с изложба и литературно четене

Публикувано на: август 25, 2020

В навечерието на 130-та годишнина от рождението на Константин Константинов се състоя изложба живопис на пейзажи от Сливен, рисувани от ученици. Фондация „Добродетел“ покани Василена Маринова да прочете откъс от книгата „Път през годините“ на Константинов. Изразителният прочит, заедно с красивите картини, върна почитателите на големия писател в миналото и им припомни за прочутия сливенски гроздобер и за традициите по време на есенните и зимните празници в града под Сините камъни.

 Проектът „Завръщане в миналото“ е на фондация „Добродетел“ и е финансиран по Дарителски кръг „За по-добро бъдеще на Сливен“ на ОДФ-Сливен. Целта на проекта е чрез фото и художествени изложби, част от които съчетани с рецитали със стихове, четения на откъси от книги за Сливен и концерти, да се акцентира върху нашия прекрасен град и неговото архитектурно минало, както и върху сливенските творци, поети и писатели, художници, музиканти и фотографи.

 

Дарителски кръг на ОДФ-Сливен стана възможен, благодарение на помощта на фондация “Работилница за граждански инициативи” по програма “Развитие на обществените фондации в България”, с финансовата подкрепа на фондация „Америка за България”.