„Завръщане в миналото“ в стихове и снимки

Публикувано на: юли 24, 2020

Започна изпълнението на проекта „Завръщане в миналото“ на фондация „Добродетел“. В пространството пред галерия „Седем“ бе подредена фотоизложба с пейзажни снимки на фотографи от Сливен. Фотоекспозицията представи снимки на Стария бряст, Общината, къща „Миркович“, галерия „Сирак Скитник“, паметникът на Хаджи Димитър, старата часовникова кула и много други емблематични места от града, както и архитектурни фрагменти от стари сливенски къщи.

Ценителите на фотографиите и на прелестите на града под Сините камъни се насладиха и на уникалните стихове на поета Дамян Дамянов, чрез които той описва обичта си към Сливен. Рециталът по стихосбирката „Ще има връщане“ бе изпълнен от младата и талантлива актриса Василена Маринова.

Проектът „Завръщане в миналото“ е на фондация „Добродетел“ и е финансиран по Дарителски кръг „За по-добро бъдеще на Сливен“ на ОДФ-Сливен. Целта на проекта е чрез фото и художествени изложби, част от които съчетани с рецитали със стихове, четения на откъси от книги за Сливен и концерти, да се акцентира върху нашия прекрасен град и неговото архитектурно минало, както и върху сливенските творци, поети и писатели, художници, музиканти и фотографи.

 

 

Дарителски кръг на ОДФ-Сливен стана възможен, благодарение на помощта на фондация “Работилница за граждански инициативи” по програма “Развитие на обществените фондации в България”, с финансовата подкрепа на фондация „Америка за България”.